|

Kalapuikkopelti ja remoulade-kastike

Arki-iltojen helppoja ja edullisia reseptejä tuskin on koskaan liikaa. Kalapuikkopelti on kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin nerokas lapsiperheiden päivällinen. Kalapuikkojen ja lohkoperunoiden väliin ripoteltavat pakasteherneet tuovat pellille mukavasti lisäväriä. Itse tehdyllä remoulade-kastikkeella saa tästä arkisesta annoksesta vielä hieman maistuvamman.


Ainekset

  • n. 600g perunoita
  • 1rkl öljyä
  • 0,5tl suolaa
  • 1 paketti kalapuikkoja (n. 15kpl)
  • Pakasteherneitä
  • 2dl kermaviiliä
  • 1dl Hellman’s majoneesia
  • 1dl kurkkusalaattia
  • 1rkl sitruunan mehua
  • 1tl hunajaa
  • 1tl sinappia
  • ripaus suolaa
  • mustapippuria myllystä
  • n. 1,5 dl tuoretta tilliä silputtuna

Ohje

  • Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
  • Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi.
  • Kuivaa perunalohkot talouspaperilla.
  • Lisää perunalohkojen joukkoon öljy ja suola. Sekoita huolellisesti.
  • Kaada perunalohkot paperoidulle uunipellille ja laita uunin keskiosaan paistumaan n. 15minuutiksi.
  • Lisää pellille kalapuikot ja jatka paistamista vielä 15min.
  • Kaada lopuksi pellille perunoiden ja kalapuikkojen rakoihin pakasteherneitä. Anna olla uunissa vielä pari minuuttia.

  • Valmista remoulade-kastike sillä välin, kun perunat ja kalapuikot paistuvat.
  • Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, sitruunan mehu, sinappi ja hunaja.
  • Lisää joukkoon kurkkusalaatti.
  • Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli.
  • Anna maustua jääkaapissa, kunnes kalapuikkopelti on valmis.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *