Kalapuikkopelti ja remoulade-kastike
Arki-iltojen helppoja ja edullisia reseptejä tuskin on koskaan liikaa. Kalapuikkopelti on kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin nerokas lapsiperheiden päivällinen. Kalapuikkojen ja lohkoperunoiden väliin ripoteltavat pakasteherneet tuovat pellille mukavasti lisäväriä. Itse tehdyllä remoulade-kastikkeella saa tästä arkisesta annoksesta vielä hieman maistuvamman.
Ainekset
- n. 600g perunoita
- 1rkl öljyä
- 0,5tl suolaa
- 1 paketti kalapuikkoja (n. 15kpl)
- Pakasteherneitä
- 2dl kermaviiliä
- 1dl Hellman’s majoneesia
- 1dl kurkkusalaattia
- 1rkl sitruunan mehua
- 1tl hunajaa
- 1tl sinappia
- ripaus suolaa
- mustapippuria myllystä
- n. 1,5 dl tuoretta tilliä silputtuna
Ohje
- Laita uuni lämpiämään 225 asteeseen.
- Pese perunat huolellisesti ja leikkaa lohkoiksi.
- Kuivaa perunalohkot talouspaperilla.
- Lisää perunalohkojen joukkoon öljy ja suola. Sekoita huolellisesti.
- Kaada perunalohkot paperoidulle uunipellille ja laita uunin keskiosaan paistumaan n. 15minuutiksi.
- Lisää pellille kalapuikot ja jatka paistamista vielä 15min.
- Kaada lopuksi pellille perunoiden ja kalapuikkojen rakoihin pakasteherneitä. Anna olla uunissa vielä pari minuuttia.
- Valmista remoulade-kastike sillä välin, kun perunat ja kalapuikot paistuvat.
- Sekoita kulhossa kermaviili, majoneesi, sitruunan mehu, sinappi ja hunaja.
- Lisää joukkoon kurkkusalaatti.
- Mausta suolalla ja pippurilla ja sekoita lopuksi joukkoon hienonnettu tilli.
- Anna maustua jääkaapissa, kunnes kalapuikkopelti on valmis.