| | |

Ihanan kesäinen Britakakku

Juhannus ei ole mitään ilman mansikkakakkua. Ihanan rapea ja ilmava Britakakku sopiikin erinomaisesti kesän juhliin. Tässä reseptissä täytteenä on käytetty kermavaahtoa ja vaniljatuorejuustoa sekä tietysti tuoreita kesän mansikoita. Kakkupohjan voi hyvin tehdä ennakkoon edellisenä päivänä. Kakun täyttäminen tosin on hyvä tehdä juuri ennen H-hetkeä, jotta marengin rapeus säilyy tarjoiluun saakka.


Pohja

  • 150g voita
  • 1,5dl sokeria
  • 4kpl keltuaisia
  • 2dl vehnäjauhoja
  • 2tl leivinjauhetta
  • 1,5dl maitoa

Vaihe 1 (kakkupohja)

  • Laita uuni lämpiämään 175 asteeseen.
  • Erottele kananmunista keltuaiset ja laita valkuaiset sivuun odottamaan. Ole tarkkana, että valkuaisten joukkoon ei tule yhtään keltuaista!
  • Vaahdota huoneenlämpöinen rasva ja sokeri sähkövatkaimella.
  • Lisää joukkoon keltuaiset yksitellen, koko ajan vatkaten.
  • Yhdistä jauhot ja leivinjauhe ja lisää ne vaahtoon. Sekoita taikina tasaiseksi.
  • Lisää lopuksi joukkoon maito ja sekoita.
  • Levitä valmis taikina tasaisesti leivinpaperilla vuoratulle uunipellille ja siirry valmistamaan marenki.

Marenki

  • 4kpl kananmunan valkuaisia
  • 2dl sokeria
  • n. 30g mantelilastuja

Vaihe 2 (marenki)

  • Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi kulhossa.
  • Lisää vatkaamisen loppuvaiheessa sokeri pienissä erissä edelleen vatkaten.
  • Vatkaa marenkivaahtoa vielä hetki.
  • Levitä marenkivaahto uuninpellille kakkutaikinan päälle.
  • Ripottele pinnalle mantelilastuja.
  • Kypsennä kakkupohjaa uunissa 175 asteessa n. 30-35 minuuttia, kunnes pinta on saanut hieman väriä.
  • Voit halutessasi jättää valmiin pohjan leivinpaperilla peitettynä yön yli odottamaan täyttämistä.

Täyte

  • 2,5dl vispikermaa
  • 200g vaniljatuorejuustoa
  • n. 1l mansikoita

Vaihe 3 (täyte ja kokoaminen)

  • Vatkaa kerma vaahdoksi.
  • Lisää joukkoon vaniljatuorejuusto ja sekoita vatkaimella tasaiseksi.
  • Poista mansikoista kannat ja viipaloi ne siivuiksi. Voit jättää halutessasi kakun päälle kokonaisia tai puolitettuja mansikoita koristeeksi.
  • Leikkaa kakkupohja kolmeen yhtä leveään osaan ja nosta pohjimmainen pala tarjoilulautaselle.
  • Levitä pohjakerroksen päälle täytettä ja lado päälle mansikkasiivuja.
  • Nosta päälle keskimmäinen kakkukerros ja lisää täytevaahto sekä mansikkaviipaleet.
  • Nosta lopuksi päälle viimeinen kakkukerros. Koristele halutessasi täytevaahtonokareilla ja mansikoilla.
  • Tarjoile heti kahvin tai vaikkapa mansikka-raparperimehun kanssa.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *