Kasvis-makkarapelti
|

Paahdettu kasvis-makkarapelti

Paahdettu kasvis-makkarapelti on herkullinen ja helppo päivällinen! 

Kasviksiksi voi valikoida mitä tahansa sopivaa jääkaapista löytyy. Koko homma valmistuu yhdellä pellillä pienellä vaivalla. Mikä parasta, pilkkomiset voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen, jolloin työpäivän jälkeen säästyy aikaa muuhun.


Ainekset

  • 6 kpl kiinteitä perunoita (esim. Annabelle tai Siikli)
  • 1 kpl paprika
  • 1 kpl punasipuli
  • 150 g tuoreita herkkusieniä
  • mitä tahansa muita kasviksia tai juureksia oman maun mukaan
  • jotain hyvää makkaraa (meidän suosikki on HK Maakareiden Chef’s special Huberin Huilu)
  • 0,5 dl tai reilu loraus oliiviöljyä
  • merisuolaa maun mukaan
  • mustapippuria myllystä maun mukaan
  • sipulijauhetta n. 0,5 rkl
  • kuivattuja yrttejä (esim. basilikaa ja timjamia)
  • tuoretta persiljaa hienonnettuna

Ohje

  • Pese perunat ja lohko muutaman sentin rouheiksi paloiksi. Itse tykkään jättää perunoihin kuoren, mutta ne voi toki ottaa kokonaan poiskin halutessaan.
  • Höyrytä perunoita n. 5 minuuttia siten, että ne antavat hieman periksi pinnasta, mutta eivät ole läpi kypsiä.
  • Sillä välin, kun perunat höyrystyvät, pese ja lohko muut kasvikset reiluiksi paloiksi isoon kulhoon. Herkkusienet voi laittaa kokonaisina, mikäli ovat pieniä. Lorauta joukkoon oliiviöljy ja mausta suolalla ja kuivatuilla yrteillä. Leikkaa myös makkarat reiluiksi paloiksi. 
  • Kumoa kuumat perunat sekä makkarapalat kasvisten joukkoon ja sekoita. 
  • Levitä koko komeus uuninpellille ja paahda 225-250 asteessa n. 20 minuuttia. Puolessa välissä paistoaikaa voit käännellä kasviksia pellillä.
  • Koristele lopuksi paistos tuoreella persiljalla.

Samankaltaiset artikkelit

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *