Karjalanpaisti
| |

Karjalanpaisti

Karjalanpaisti on mainio viikonloppuruoka. Vaikka itse valmistuminen viekin useamman tunnin, varsinainen aktiivinen työaika on minimaalinen.

Itse tykkään laittaa karjalanpaistin uuniin aamupäivällä niin, että iltapäivällä voidaan nauttia mureaksi hautuneesta padasta keitettyjen perunoiden kanssa.


Ainekset

  • 1kg karjalanpaistilihaa
  • 2 tl suolaa
  • 1-2 sipulia
  • 2 laakerinlehteä
  • 10 kokonaista maustepippuria (voi myös käyttää musta- ja valkopippureita 50/50)
  • vettä

Ohje

  • Kuori sipuli ja leikkaa se veneen muotoisiksi lohkoiksi. Irrottele lohkojen kerrokset toisistaan suikaleiksi.
  • Lado padan pohjalle lihakuutioita ja ripottele päälle suolaa. Lisää sipulisuikaleet.
  • Lisää taas kerros lihakuutioita ja mausta suolalla.
  • Lisää joukkoon pari laakerinlehteä ja pippurit.
  • Kaada vettä niin, että lihan palat melkein peittyvät.
  • Laita uuniin 225 asteeseen ilman kantta n. 30 minuutiksi. Tämän jälkeen laita kansi päälle ja tiputa lämpötila n. 150 asteeseen. Hauduta n. 2,5h.
  • Tarjoile höyrytettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.

Samankaltaiset artikkelit

  • | |

    Uuniperunat kinkkutäytteellä

    Uuniperunan voisi ehkä ajatella olevan enemmän talviruokaa, mutta meilläpä näitä nautittiin kesäisellä terassilla uusia perunoita odotellessa. Kylmä kinkkutäyte ja lämmin peruna sopivat ihanasti yhteen ja maistuvat raikkaalle myös lämpimänä kesäpäivänä. Salaatin kanssa tarjoiltuna täytetty uuniperuna onkin oikein pätevä lounas. Ainekset…

  • |

    Tomaattinen kanapasta

    Arki-iltoina sitä arvostaa yksinkertaisia, mutkattomia ja maistuvia reseptejä. Hanna Gullichsenin itkukanapasta on juuri sellainen. Tähän päältä rapeaan ja sisältä mehevään ruokaan tarvitaan vain aivan perusraaka-aineita ja valmistuskin on nopeaa. Itkukanapastailtana ei ainakaan nälkäänsä tarvitse itkeskellä. Alkuperäinen resepti: Hanna Gullichsen, Kokin…

  • |

    Siskonmakkarakeitto

    Ihana sunnuntai! Lupsakan aamupäivän superhelppo lounas oli meillä tällä kertaa siskonmakkarakeitto. Perussoppa, joka maistuu joka kerta.  Tälle keitolle ripoteltiin lisäväriä persiljasta, kun tuoreita yrttejä saa nykyään kaupasta ympäri vuoden. Jos koko ruukullista ei tule käytettyä kerralla, kannattaa katsoa oikeasti toimiva…

  • |

    Lohikiusaus

    Lohikiusaus on hyvä ja maittava perusruoka. Sitä tarjoillaankin meillä varsin usein. Mitään fast foodia tämä ei ole erityisesti, jos haluaa käyttää tuoreita perunoita. Mielestäni lopputulos on kuitenkin vaivansa väärti.Reseptin olen napannut Kokkikartanon sivuilta, koska se toimii minusta kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan…

  • |

    Vanha kunnon jauhelihakeitto

    Muistan lapsuudestani kirpeät talvipäivät, kun tulimme ulkoa sisälle ja eteisessä tuoksui äidin keittämä jauhelihakeitto. Sitä nautittiin yleensä ruisleivän ja juustosiivun kanssa. Reippaan ulkoilun jälkeen höyryävä keitto maistui erityisen hyvälle ja lämmitti pakkasen puremiin varpaisiin asti. Jauhelihakeittoa syödään meillä nykyäänkin. Sitä…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *