Karjalanpaisti
Karjalanpaisti on mainio viikonloppuruoka. Vaikka itse valmistuminen viekin useamman tunnin, varsinainen aktiivinen työaika on minimaalinen.
Itse tykkään laittaa karjalanpaistin uuniin aamupäivällä niin, että iltapäivällä voidaan nauttia mureaksi hautuneesta padasta keitettyjen perunoiden kanssa.
Ainekset
- 1kg karjalanpaistilihaa
- 2 tl suolaa
- 1-2 sipulia
- 2 laakerinlehteä
- 10 kokonaista maustepippuria (voi myös käyttää musta- ja valkopippureita 50/50)
- vettä
Ohje
- Kuori sipuli ja leikkaa se veneen muotoisiksi lohkoiksi. Irrottele lohkojen kerrokset toisistaan suikaleiksi.
- Lado padan pohjalle lihakuutioita ja ripottele päälle suolaa. Lisää sipulisuikaleet.
- Lisää taas kerros lihakuutioita ja mausta suolalla.
- Lisää joukkoon pari laakerinlehteä ja pippurit.
- Kaada vettä niin, että lihan palat melkein peittyvät.
- Laita uuniin 225 asteeseen ilman kantta n. 30 minuutiksi. Tämän jälkeen laita kansi päälle ja tiputa lämpötila n. 150 asteeseen. Hauduta n. 2,5h.
- Tarjoile höyrytettyjen perunoiden ja porkkanoiden kanssa.