Kookoksinen tomaatti-linssikeitto ja pikanaanleivät
Tämän linssikeittoreseptin bongasin netistä, kun nälissäni etsin nopeita ja helppoja ruokaohjeita. Lempikeittiössä on viimeaikoina puhaltanut itämaisvivahteiset tuulet ja keittoreseptissä käytetyt mausteet – curry, korianteri, kurkuma ja juustokumina – sopivat juuri passelisti makumaailmaan. Kookosmaito pyöristää kaiken ihanasti yhteen.
Sipulin leikkaaminen on tämän keiton haastavin vaihe, eli todella helpolla pääsee. Jopa niin helpolla, että samalla kun keitto porisee kannen alla, näppärä kokkailija paistaa sopan kylkeen kiireisen kokin pikanaanleivät. Ohje pikanaanleipiin löytyy keittoreseptin alta.
Keittoainekset
- 2 sipulia
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 dl kuivia punaisia linssejä
- 2 prk tomaattimurskaa (esim. Mutti)
- 8 dl vettä
- 2 kasvisliemikuutiota
- 1 prk (400g) kookosmaitoa
- 2 tl curryjauhetta
- 1 tl kurkumajauhetta
- 2 tl juustokuminaa
- 1 tl korianterijauhetta
- n. 1/2 tl suolaa (maistele)
- 1 tl sokeria
- mustapippuria myllystä
- tuoretta korianteria tarjoiluun
Ohje
- Kuori ja kuutioi sipulit.
- Kuullota sipuleita öljyssä kattilassa.
- Lisää joukkoon tomaattimurska, vesi, kasvisliemikuutiot ja osa mmausteista (curry, kurkuma, juustokumina ja korianteri).
- Huuhtele linssit ja lisää myös ne kattilaan.
- Anna keiton poreilla kattilassa kunnes linssit ovat kypsiä (n. 20min).
- Lisää keittoon vielä kookosmaito, suola ja sokeri.
- Soseuta keitto lopuksi sauvasekoittimella.
- Tarjoile esim. tuoreen korianterin ja naanleivän kanssa.
Naanleipäainekset
- 4 dl vehnäjauhoja
- 1 tl leivinjauhetta
- 1 tl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- 2 dl turkkilaista jogurttia
- 2 rkl rypsiöljyä
- 1-2 rkl maitoa
- voinokare
Ohje
- Sekoita jauhot, leivinjauhe, suola ja sokeri kulhossa.
- Sekoita jogurtti ja öljy keskenään.
- Yhdistä kuivat ja kosteat ainekset keskenään ja lisää tarpeen mukaan 1-2 rkl maitoa, jotta saat taikinasta sopivan joustavan.
- Vaivaa taikinaa n. 5-10 min.
- Jaa taikina neljään osaan ja kaulitse niistä litteitä, puikulan muotoisia leipiä.
- Paista leipiä pannulla pari minuuttia per puoli niin, että pinta ruskistuu.
- Sulata lämpimän leivän pinnalle voinokare ja nauti mausteisen kastikkeen tai keiton kanssa.
