Marinoidut lohivartaat
Kesän suosikkiruokiani ovat grillissä paistetut, marinoidut lohivartaat. Marinadi valmistuu yksinkertaisista aineksista ja kalapalat saavat maustua rauhassa pari tuntia ennen h-hetkeä. Vartaisiin voi lohen lisäksi laittaa kokonaisia, kuorimattomia katkarapuja.
Lohivartaiden kanssa voi tarjota esim. keitettyjä uusia perunoita, kasvisvartaita, raikasta salaattia ja patonkia. Viinin ystäville myös lasi Rieslingiä sopii mainiosti tämän ruoan kanssa.
Ainekset
- 800g lohta
- kokonainen sitruuna
- 0,5 dl öljyä
- puolikkaan sitruunan mehu
- 2tl suolaa
- 2-3 tl sitruunapippuria
Ohje
- Sekoita öljy, sitruunan mehu ja mausteet korkearaunaisessa, kapeahkossa kipossa.
- Leikkaa lohi n. 3cm kuutioiksi.
- Uita lohipalat marinadissa yksitellen ja nostele ne muovipussiin.
- Sulje pussi ja siirrä jääkaappiin maustumaan pariksi tunniksi.
- Leikkaa sitruunasta lohkoja.
- Pistele marinoituneet lohipalat ja sitruunalohkot varrastikkuihin siten, että sitruunalohkot tulevat molempiin päihin.
- Paista vartaat grillissä ja nauti heti.