Tavallista maukkaampi jauhelihakastike
Spaghetti ja jauhelihakastike on klassikko, joka maistuu monissa eri versioissa. Itse olen mieltynyt reseptiin, johon kuuluu paljon kasviksia ja sen myötä myös enemmän väriä ja makua. Teen kastiketta usein isomman satsin, jota sitten pakastan myös kiirepäivien varalle.
Kastike tarjoillaan pastan ja parmesaanijuuston kanssa.
(Alkuperäinen resepti: Olga’s flavor factory)
Ainekset
- 1-2 rkl öljyä
- 400 g jauhelihaa
- mustapippuria myllystä (maun mukaan)
- merisuolaa (maun mukaan)
- 1 kpl sipuli
- 2 kpl porkkanoita
- 1 lehtisellerin varsi tai pala juuriselleriä
- 1-2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 2 tölkkiä tomaattimurskaa (n. 500g/tölkki)
- 1-2 rkl kuivattuja yrttejä (esim. basilika, persilja, oregano, timjami tms.)
- 0,5 dl (tai sopiva loraus) kermaa
- 1-2 rkl tuoretta persiljaa hienonnettuna
- parmesania raastettuna
Ohje
- Leikkaa sipuli, porkkanat ja selleri rouheiksi palasiksi ja hienonna pieneksi silpuksi esim. monitoimikoneessa tms. Itselläni on Tefalin ”manuaalinen” silppuri, joka toimii mielestäni hyvin tässä.
- Kuumenna öljy paksupohjaisessa kattilassa tai padassa ja lisää jauheliha. Kypsennä jauheliha ruskeaksi ja mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Lisää hienonnetut kasvikset jauhelihan sekaan ja kypsentele 5-7 minuuttia kunnes kasvikset ovat pehmentyneet. Mausta suolalla ja pippurilla maun mukaan.
- Lisää tomaattimurska ja hienonnettu valkosipuli. Mausta jälleen suolalla ja pippurilla ja lisää kuivatut yrtit. Kuumenna kastike kiehuvaksi ja hauduttele kannen alla n. 20 minuuttia.
- Lisää lopuksi kerma ja hienonnettu tuore persilja.Tarjoile keitetyn spagetin ja raastetun parmesanin kanssa.