| |

Täyteläinen lihastroganoff

Pataruoat ovat siitä mukavia, että ne valmistuvat uunissa itsekseen ja valmisteluihin ei monesti tarvitse nähdä paljoakaan vaivaa. Riisin kanssa tarjottava lihastroganoff on juurikin sellaista slow foodia. 

Rauhallinen haudutus uunissa tekee lihasta ihanan mureaa ja tomaattisoseen ja kerman makuyhdistelmä syvenee suussa sulavan herkulliseksi. 


Ainekset

  • 800g luutonta naudan lihaa sisäpaistista tai seläkkeestä tai rintakappaleen yläosasta
  • 2 pientä tai 1 iso sipuli
  • 4 rkl voita paistamiseen
  • 2 tl suolaa
  • 1 maustemitallista valkopippuria
  • 4 rkl tomaattisosetta
  • 3 dl vettä
  • 1 rkl puristettua sitruunamehua
  • 2 dl kermaa

Ohje

  • Leikkaa liha noin sentin vahvuisiksi suikaleiksi.
  • Kuori ja kuutioi sipuli.
  • Ruskista rasva paistinpannussa. Ruskista liha nopeasti ja siirrä pataan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
  • Vähennä lämpöä pannussa, lisää sipuli ja kuullota. 
  • Lisää pannuun tomaattisose, vesi ja sitruunamehu. Anna poreilla hetki ja kaada pataan lihojen sekaan.
  • Lisää pataan kerma ja sekoita varovasti.
  • Siirrä pata uuniin ja hauduta 225 asteessa n. 20 minuuttia.
  • Tiputa lämpötila 150 asteeseen ja jatka haudutusta n. 45 min tai kunnes lihat ovat mureita. 
  • Tarjoa keitetyn riisin, raikkaan salaatin ja patongin kanssa.

Samankaltaiset artikkelit

  • |

    Kalapuikkopelti ja remoulade-kastike

    Arki-iltojen helppoja ja edullisia reseptejä tuskin on koskaan liikaa. Kalapuikkopelti on kaikessa yksinkertaisuudessaan varsin nerokas lapsiperheiden päivällinen. Kalapuikkojen ja lohkoperunoiden väliin ripoteltavat pakasteherneet tuovat pellille mukavasti lisäväriä. Itse tehdyllä remoulade-kastikkeella saa tästä arkisesta annoksesta vielä hieman maistuvamman. Ainekset Ohje

  • |

    Lohikiusaus

    Lohikiusaus on hyvä ja maittava perusruoka. Sitä tarjoillaankin meillä varsin usein. Mitään fast foodia tämä ei ole erityisesti, jos haluaa käyttää tuoreita perunoita. Mielestäni lopputulos on kuitenkin vaivansa väärti.Reseptin olen napannut Kokkikartanon sivuilta, koska se toimii minusta kaikessa yksinkertaisuudessaan aivan…

  • |

    Tonnikalapasta

    Simppelin tonnikalapastan kanssa on mahdoton epäonnistua. Se pelastaa silloin, kun kaapeista ei tunnu löytyvän mitään ruoaksi taipuvia aineksia tai kun kokkausinspriraatio on nollassa. Tässä reseptissä edes pastaa ei tarvitse keittää, vaan se sekoitetaan raakana nopeasti valmistuvaan tonnikalakastikkeeseen. Koko komeus kypsentyy…

  • |

    Perinteinen lohikeitto

    Perinteinen lohikeitto on yksi Lempikeittiön luottokeitoista. Se ei koskaan epäonnistu. Toiset tykkäävät laittaa keittoon perunoiden lisäksi sipulia ja porkkanaa. Lempikeittiön perinnereseptissä niitä ei kuitenkaan näy, vaan ainekset ovat hyvin yksinkertaiset. Lopussa lisätty tuore tilli ja reilu voinokare tekevät keitosta ”juuri…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *