Täyteläinen lihastroganoff
Pataruoat ovat siitä mukavia, että ne valmistuvat uunissa itsekseen ja valmisteluihin ei monesti tarvitse nähdä paljoakaan vaivaa. Riisin kanssa tarjottava lihastroganoff on juurikin sellaista slow foodia.
Rauhallinen haudutus uunissa tekee lihasta ihanan mureaa ja tomaattisoseen ja kerman makuyhdistelmä syvenee suussa sulavan herkulliseksi.
Ainekset
- 800g luutonta naudan lihaa sisäpaistista tai seläkkeestä tai rintakappaleen yläosasta
- 2 pientä tai 1 iso sipuli
- 4 rkl voita paistamiseen
- 2 tl suolaa
- 1 maustemitallista valkopippuria
- 4 rkl tomaattisosetta
- 3 dl vettä
- 1 rkl puristettua sitruunamehua
- 2 dl kermaa
Ohje
- Leikkaa liha noin sentin vahvuisiksi suikaleiksi.
- Kuori ja kuutioi sipuli.
- Ruskista rasva paistinpannussa. Ruskista liha nopeasti ja siirrä pataan. Mausta suolalla ja valkopippurilla.
- Vähennä lämpöä pannussa, lisää sipuli ja kuullota.
- Lisää pannuun tomaattisose, vesi ja sitruunamehu. Anna poreilla hetki ja kaada pataan lihojen sekaan.
- Lisää pataan kerma ja sekoita varovasti.
- Siirrä pata uuniin ja hauduta 225 asteessa n. 20 minuuttia.
- Tiputa lämpötila 150 asteeseen ja jatka haudutusta n. 45 min tai kunnes lihat ovat mureita.
- Tarjoa keitetyn riisin, raikkaan salaatin ja patongin kanssa.